5 januari 2014
14:00

Ulricehamn

Referat: U-11 - Ulricehamn

Årets första match blev på hemmaplan mot tuffast tänkbara motstånd från Ulricehamn. Hemma truppen bestod endast av 10 utespelare och även första matchen med flygande byten och känns kanske ändå som den bästa hitills för säsongen. Faktum var att första målet stod VHC för och var ett fint kontringsmål där Ruben med ett briljant förarbete frispelade Natanael som ostörd kunde panga in ledningsmålet. Första Periodpausen togs med resultatet 1-2. Spelet så långt väldigt jämnt fördelat men det var ändå Ulricehamn som var lite "hetare" framför målet. Med en duktig Oliver i målet och ett bra försvarspel stod VHC emot väldigt bra i den inledande perioden. VHC hade en hel del puck men skapade inte så särskilt många målchanser och det närmaste var ett skott som styrdes i stolpen av målvakten. Skottstatistiken efter första perioden skrevs till 3-7.

Andra perioden startade lite illa med ett mål av gästerna redan efter 9 sekunder. Denna period känns det som att gästerna hade lite mer ork och tillbringade spelet mestadels i VHC:s försvarszon. Dock hade VHC flertalet kontringschanser som man inte riktigt kunde förvalta. Målstatistiken 0-3 och Skottstatistiken 4-14 innebar att VHC gick mållösa i period 2 och matchen till periodpaus med siffrorna 1-5.

Period 3 trodde man nog skulle medföra en hel del trötthet pga det lilla manskapet för dagen, men icke, åter en jämn och bra period där vi kunde kriga till oss ett par lägen som resulterade i mål. Periodens målstatistik blev 2-3 med skottstatistiken 4-13.

Slutresultatet skrevs till 3-8 med skotten 11-34. Sammanfattningsvis en jätte fin laginsats mot ett bra lag. Det kändes som att alla krigade på och gav inte slaget förlorat. Finslipar vilite detaljer och framförallt passningspelet kommer igång så ligger inte första segern långt borta !